عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: در چند سال اخیر به اندازه این روزها قیمت نفت افزایش پیدا نکرده و این نشان میدهد نوسانات سیاسی و اقتصادی ایران بر دنیا اثر مستقیم میگذارد.
وزیر انرژی امارات اعلام کرد، در صورت نیاز سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به هرگونه کمبود نفت پاسخ خواهد گفت، اما این سازمان «محدودیت هایی» هم دارد.
به طور متوسط ۱۴ کشور عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه گذشته میلادی ۲۹.۵ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده اند که این رقم ۵۰ هزار بشکه کمتر از ماه نوامبر است.
قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه بازار جهانی که سرمایه گذاران به بازبینی ریسک اختلال عرضه خاورمیانه در پی تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی در این منطقه پرداختند، بیش از یک درصد کاهش پیدا کرد.
تحلیلگران معتقدند قیمت نفت احتمالا حدود ۷۰ دلار در هر بشکه خواهد بود، اما اگر درگیری در مزارع نفتی جنوب عراق یا در حمل و نقل تجاری شدت یابد، می تواند به ۸۰ دلار در هر بشکه برسد.
باوجود پیشبینیهای انجام شده از افزایش تقاضای یک میلیون بشکهای نفت در سال جدید میلادی اما نشانههایی از رشد اقتصادی و ضعف عرضه سبب تقویت سمت تقاضا خواهد شد.
قیمت نفت برنت روز جمعه پس از حمله هوایی آمریکا به فرودگاه بغداد و به شهادت رساندن سرلشکر قاسم سلیمانی که بازار را نسبت به تنشها در خاورمیانه نگران ساخت، حدود سه دلار افزایش پیدا کرد.
قیمتهای نفت روز سه شنبه در آخرین روز معاملات دهه یک درصد سقوط کردند اما تحت تاثیر کاهش تنشهای تجاری میان آمریکا و چین و تداوم محدودیت عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ، بزرگترین رشد سالانه را در سه سال گذشته تجربه کردند.
قیمت نفت روز سه شنبه که آخرین روز معاملات سال ۲۰۱۹ بود، ثابت ماند اما تحت تاثیر بهبود روابط تجاری آمریکا و چین و کاهش عرضه داوطلبانه اوپک، در مسیر ثبت بزرگترین رشد قیمت سالانه از سال ۲۰۱۶ تاکنون قرار گرفت.
سال ۲۰۱۹ در حالی به پایان میرسد که خاورمیانه وقایع فراوانی را پشت سر گذاشت و نفت با وجود اقدامات اوپک، حاضر نشد به قیمت بالاتری صعود کرد و در بازه محدودی باقی ماند.